N.A.E.T.

N.A.E.T.

 

Alles heeft energie. Alle voedingsstoffen hebben hun eigen energie, alle omgevingsstoffen hebben hun eigen energie en ook wij mensen hebben onze eigen energie. Op het moment dat er een allergie is komt de energie van die voedingsstof of omgevingsstof niet overeen met onze eigen energie. Met NAET wordt er voor gezorgd dat de energie , waar je voorheen niet tegen kon, weer overeen komt met je eigen energie.

Er wordt gebruik gemaakt van de spiertest , de z.g. O-ringtest, d.w.z duim en wijsvinger tegen elkaar aan of de armtest. Ik werk voornl. met de armtest.

Na eerst wat voortesten gedaan te hebben , zodat het lichaam voldoende in balans is gaan we op zoek naar het allergeen. Volgens de NAETmethode beginnen we met het testen van de basisallergenen. Dit zijn de voedingsstoffen zoals ei, calcium, vitamine C, B en A, suiker, mineralen, granen, gist en zout. Als eerste stof wordt altijd de Body en Brainformule getest,

Dit is een testbuisje, die er voor kan zorgen dat de lichaam en hersenen goed met elkaar corresponderen Dit buisje zal altijd als eerste uitgetest worden en zonodig moeten worden behandeld.

Dr. Nambudripad vindt het uitermate belangrijk dat NAET-practioners deze stoffen eerst testen én indien nodig behandelen. Uit ondervinding weet zij dat er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten kunnen optreden als mensen deze stoffen niet goed kunnen verwerken of intolerant/overgevoelig zijn voor deze stoffen.

Laten we er van uitgaan dat we bij een willekeurige client uittesten dat "Ei" een allergische reactie geeft. De client heeft het buisje Eimix in de hand. Via de spiertesten zoek ik vervolgens uit op welk niveau het allergeen invloed heeft, op lichamelijk, chemisch of emotioneel niveau. Tevens wordt er getest op welke organen dit allergeen een verzwakkende werking heeft.

 

DE BEHANDELING
Nu worden er bepaalde punten langs de ruggegraat geactiveerd, die in verbinding staan met de meridianen en de organen. Hierbij wordt op een bepaalde manier adem gehaald. Daarna wordt de behandeling voltooid door een aantal drukpunten op de handen, armen en benen te masseren.

Na de behandeling wordt getest of het probleem met het allergeen op alle niveau`s en ten aanzien van alle organen is opgelost. De client moet hierna nog het buisje 20 minuten in de hand houden en rustig zitten of liggen. Kinderen mogen met het buisje in bijv. hun sok spelen omdat het voor kinderen en zeker hyperactieve kinderen moeilijk is om rustig te zitten of te liggen. Hierna moet de client zich minimaal 25 uur aan een bepaald dieet houden, zodat het contact met de voedingstof of het allergeen vermeden kan worden . Dit dieet is per voedingsstof verschillend. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 
Dat is vooraf moeilijk te zeggen. Het hangt er helemaal van af of U voor veel stoffen allergisch bent. Er kan in het begin 1 allergie per keer behandeld worden. Per individu is de situatie anders. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om van tevoren aan tegeven hoeveel behandelingen iemand nodig heeft omdat je niet aan begin alle allergieën kunt opsporen. De allergieën worden opgespoord met de armtest, dus via het lichaam zelf. En bij mensen met veel allergieën, ziet het lichaam zelf het bos door de bomen niet meer. Sommige mensen zijn in drie behandelingen klaar. Anderen hebben er meer dan 20 behandelingen nodig. Er zijn wel behandelstatistieken die een indicatie kunnen geven.

Werkt NAET altijd? 
Er worden hele goede resultaten geboekt. Ook mensen die in de reguliere medische sector zijn uitbehandeld kunnen van hun klachten afkomen. Sommige mensen merken al naar 1 behandeling een duidelijke verbetering, anderen pas als al hun allergieen 1 voor 1 behandeld zijn.

Doet de behandeling pijn? 
Nee ! Er wordt gebruik gemaakt van kinesiologie, acupressuur en een ademhalingstechniek. Alleen sieraden en schoenen moeten worden uitgedaan Kleding wordt altijd aangehouden.

Reacties na een behandeling 
Er zijn allerlei reacties mogelijk, maar over het algemeen zijn de reacties niet zo heel heftig.

Vaak is men heel moe, soms grieperig of huilerig, maar het gebeurt ook dat mensen zich na een behandeling juist veel beter en energieker voelen.

Veel volwassenen en kinderen zijn al behandeld met blijvende resultaten.